Blog

Få en inblick i tankarna hos våra marknadsföringsexperter

Snart kan man shoppa på Instagram

Instagram photo tags for shopping are becoming a reality.
Instagram photo tags for shopping are becoming a reality.

Instagram håller på att testa en ny funktion där man kan tagga olika produkter så de kan köpas direkt genom appen. Ett dussin företag, bland annat Kate Spade, J. Crew, Warby Parker och Macy’s, jobbar tillsammans med Instagram för att prova denna funktion som ska förenkla köpprocessen för kunder online. Det handlar inte om att minska stegen som är nödvändiga för att faktiskt köpa en produkt, men istället om att reducera friktionen mellan dem.

För att testet ska bli lyckat så behöver Instagram veta hur mycket värde funktionen kommer att ge företag. För Kate Spade står e-handel för ungefär 20 procent av deras försäljning. Den mobila trafiken har ökat drastiskt sedan mars 2016, och denna trend kommer troligtvis fortsätta att öka. Mer trafik betyder mer möjligheter i plattformen, vilket skapar utrymme för funktioner som denna att ha en väldigt positiv inverkan.

En stor del av designen för funktionen är att den måste passa alla typer av användare. Vissa människor är inte ute efter att köpa ett par sneakers när de kollar på sitt Instagramflöde, men det finns människor som är. Dessa människor kommer att kunna gå igenom ett antal steg som hela tiden ger mer information om produkten. Designen måste vara anpassad för att passa båda typer av människor, en balans mellan effektivitet och transparens i designen.

Det är Instagrams tredje stora uppdatering fokuserad på försäljning under 2016. I maj introducerade företaget dynamiska annonser som låter företag rikta annonser till användare med produkter som de redan har visat intresse för. Innan det lanserades det nya karusellformatet med upp till fem bilder eller videos i en och samma annons.

Instagram har sagt att de inte är intresserade av att dela vinsten med företag som använder funktionen, vilket betyder att företagen kommer att behålla all vinst som resulterar från testet. Instagram menar på att detta skapar den kultur de hoppas på mellan privatpersoner och företag. Nu när Instagram har potential att bli en digital produktkatalog hoppas man på att öka effektiviteten för försäljningar i plattformen.

Vi kommer att fortsätta hålla koll på utvecklingen av projektet och den officiella starten av funktionen. Gilla vår Facebooksida för att hålla dig uppdaterad inom sociala medier och digital marknadsföring. Kontakta oss gärna om du skulle vilja att vi hjälper ditt företag med något inom den digitala världen.

Axel Brenner

Online Marketing Specialist

Överträffa dina försäljningsmål

Få kostnadsfri rådgivning av Genuin redan i dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *